Hoitolamme on täynnä 13.-29.2. Kysy vaihtoehtona kissoille mieluisia kotikäyntejä:)

Kiitokset asiakkaille menneestä vuodesta! Tutut ja uudet eläinystävät tekivät vuodesta jälleen tunnerikkaan ja tassunjälkiä jättivät sydämeen enkelikissoiksi lähteneet.

Kuluvan vuoden hoitolavarauksia voi tehdä elokuun 2020 loppuun saakka. Vakiasiakkailla on tänäkin vuonna etusija kysytyimmille ajanjaksoille: Hiihtoloma, pääsiäinen ja kesä-heinäkuu. Tapaamisiin!

Oma sohva -paras sohva! Tampereen alueelle kannattaa kysyä lemmikin hoitoa omaan kotiin kotihoitopalveluna. Kotikäynnit kerran vuorokaudessa onnistuvat myös hoitolan ollessa täynnä. Kotikäynnit kahdesti vuorokaudessa voidaan toteuttaa ainoastaan hoitolan lähelle ja sen hetkisestä työn määrästä riippuen.

"Varaa ny vaan rohkeesti hoito mun omalle kotisohvalle, niin ei tartte kuskata meikäläistä kopassa ja autossa! Multa ei pääse ruokakaan loppumaan, kun raksuautomaatin saa Kattisesta lainaan."

_________________________________________________________________________________________________

Tärkeää rokotusinfoa - Rokotukset luovat laumaimmuniteetin

Tarkistathan kissojesi rokotuskortit! Päivitä kissanuhien ja kissaruton rokotussuojat ajan tasalle viimeistään 2-3 viikkoa ennen hoitolajaksoa. Kysy eläinlääkäriltäsi myös rabies-rokotteen tarpeellisuudesta. Varmistetaan yhdessä hyvä laumaimmuniteetti suojaamalla kaikki kissat tarttuvilta taudeilta. Rokotuksista huolimatta useat kissat ovat oireettomia kantajia, ja virukset voivat aktivoitua esim. muutosten seurauksena ja tartuttaa huonolla tuurilla niitä, joiden rokotussuoja on puutteellinen tai vastustuskyky heikentynyt. Muista myös häätää sisäloiset ennen rokottamista, koska loiset voivat heikentää rokotuksen tehoa.

___________________________________________________________________________________________________________

Kissojen loishäädöt eli "madotus" - Loiset heikentävät yleiskuntoa

Jos kissasi edellisestä loishäädöstä on jo tovi aikaa, niin on tärkeää hoitaa sisä- ja ulkoloiset loitolle. Jos kissasi ulkoilee, saalistaa jyrsijöitä tai on tekemisissä muiden kissojen kanssa, niin loishäädön tarve on todennäköisempi kuin ainoana lemmikkinä elävällä sisäkissalla. Loiset heikentävät yleiskuntoa ja näkymättömän pienet madonmunat leviävät ja tartuttavat toisia kissoja. Loisten häätö on helppoa tehokkailla lääkkeillä.

Jos kissasi on kodinvaihtaja tai tullut muusta paikasta, jossa loishäätö on saattanut olla puutteellinen tai jäänyt kokonaan tekemättä, niin kunnollinen lääkitys on tarpeen. Kissanpentukin voi saada esim. suolinkaiset omalta emoltaan ja loiset poistuvat vain oikealla ja riittävällä lääkinnällä. Ulkoileva kissa saa heisimato tartunnan toistamiseen saaliita syötyään ja sen vuoksi loishäätö tarvitaan usein. Korvapunkit ovat helposti tarttuvia ulkoloisia.

Jos tarvitset neuvoja loishäätöön ja sopivan lääkinnän valitsemiseen, neuvomme mielellämme tai suosittelemme eläinlääkärikäyntiä. Tarvittaessa ja olosuhteiden salliessa ja tartuntariskit huomioiden voimme hoitaa loishäädön valvotusti hoitolassa omistajan tuomilla lääkkeillä.

Luna odottelee...

Luna odottelee.. auringonlaskua!