Marraskuussa on vapaita hoitojaksoja hyvin saatavilla. Kun varaat hoitojakson marraskuulle, niin mahdollistat samalla tärkeän työssäoppijakson eläintenhoidon opiskelijalle. Kysy tutustumistarjousta kissan tai kanin ensimmäiselle hoitojaksolle ajalle 1.-22.11.!

Hoitola on täynnä jouluviikolla 21.-28.12.2019

Tampereen alueelle kannattaa kysyä lemmikin hoitoa omaan kotiin kotihoitopalveluna. Kotikäynnit onnistuvat myös hoitolan ollessa täynnä, mutta silloin pääsääntöisesti vain kerran vuorokaudessa, sen hetkisestä työn määrästä riippuen. Hoitokäynnit kahdesti päivässä onnistuvat yleensä vain hoitolan lähelle.

____________________________________________________________________________________________________________________

Olisiko sinun kotisi Konan uusi koti? Asiakkaani etsii muuttuneen elämäntilanteen vuoksi leikkisälle 6-vuotiaalle leikatulle ja rokotetulle Kona-pojalle uutta kotia ja omaa ihmistä tai perhettä. Aurinkoparveke olisi toiveissa myös. Kona on tottunut elämään ainoana lemmikkinä. Tällä hetkellä Kona asuu Tampereen Hatanpäällä.

Yhteydenotot: p. 040 7393 299 tai s-posti arjaterttu@suomi24.fi

___________________________________________________________________________________________________

Oma sohva -paras sohva! tuumaavat kisut omilla kotisohvillaan. Kysy Tampereen alueelle kotihoitoa omalle sohvalle!

_________________________________________________________________________________________________

Tärkeää rokotusinfoa - Rokotukset luovat laumaimmuniteetin

Tarkistathan kissojesi rokotuskortit! Päivitä kissanuhien ja kissaruton rokotussuojat ajan tasalle viimeistään 2-3 viikkoa ennen hoitolajaksoa. Kysy eläinlääkäriltäsi myös rabies-rokotteen tarpeellisuudesta. Varmistetaan yhdessä hyvä laumaimmuniteetti suojaamalla kaikki kissat tarttuvilta taudeilta. Rokotuksista huolimatta useat kissat ovat oireettomia kantajia, ja virukset voivat aktivoitua esim. muutosten seurauksena ja tartuttaa huonolla tuurilla niitä, joiden rokotussuoja on puutteellinen tai vastustuskyky heikentynyt. Muista myös häätää sisäloiset ennen rokottamista, koska loiset voivat heikentää rokotuksen tehoa.

___________________________________________________________________________________________________________

Kissojen loishäädöt eli "madotus" - Loiset heikentävät yleiskuntoa

Jos kissasi edellisestä loishäädöstä on jo tovi aikaa, niin on tärkeää hoitaa sisä- ja ulkoloiset loitolle. Jos kissasi ulkoilee, saalistaa jyrsijöitä tai on tekemisissä muiden kissojen kanssa, niin loishäädön tarve on todennäköisempi kuin ainoana lemmikkinä elävällä sisäkissalla. Loiset heikentävät yleiskuntoa ja näkymättömän pienet madonmunat leviävät ja tartuttavat toisia kissoja. Loisten häätö on helppoa tehokkailla lääkkeillä.

Jos kissasi on kodinvaihtaja tai tullut muusta paikasta, jossa loishäätö on saattanut olla puutteellinen tai jäänyt kokonaan tekemättä, niin kunnollinen lääkitys on tarpeen. Kissanpentukin voi saada esim. suolinkaiset omalta emoltaan ja loiset poistuvat vain oikealla ja riittävällä lääkinnällä. Ulkoileva kissa saa heisimato tartunnan toistamiseen saaliita syötyään ja sen vuoksi loishäätö tarvitaan usein. Korvapunkit ovat helposti tarttuvia ulkoloisia.

Jos tarvitset neuvoja loishäätöön ja sopivan lääkinnän valitsemiseen, neuvomme mielellämme tai suosittelemme eläinlääkärikäyntiä. Tarvittaessa ja olosuhteiden salliessa ja tartuntariskit huomioiden voimme hoitaa loishäädön valvotusti hoitolassa omistajan tuomilla lääkkeillä.

Luna odottelee...

Luna odottelee.. auringonlaskua!

Norjalainen metsäkissa Masa

Felix -Bengalin tiikeri?

Hani haaveilee.