Oma sohva -paras sohva! Tampereen alueelle kannattaa kysyä lemmikin hoitoa omaan kotiin kotihoitopalveluna eli kotikäynteinä. Avainten hallinnasta ja kotikäyntien suorittamisesta vastaa yrittäjä itse.

UUTTA: Hervannassa oli kesän 2020 aikana kotihoidossa niin mukavia kissapoikia, että nyt lisättiin Hervantakin palvelualueeseen! Kotikäyntejä voi kysyä myös Pirkkalan, Ylöjärven ja Nokian keskustaan saakka !

"Varaa ny vaan rohkeesti hoito mun omalle kotisohvalle, niin ei tartte kuskata meikäläistä kopassa ja autossa! "

_________________________________________________________________________________________________

Tärkeää rokotusinfoa - Rokotukset luovat laumaimmuniteetin

Tarkistathan kissojesi rokotuskortit! Päivitä kissanuhien ja kissaruton rokotussuojat ajan tasalle viimeistään 2-3 viikkoa ennen hoitolajaksoa. Kysy eläinlääkäriltäsi myös rabies-rokotteen tarpeellisuudesta. Varmistetaan yhdessä hyvä laumaimmuniteetti suojaamalla kaikki kissat tarttuvilta taudeilta. Rokotuksista huolimatta useat kissat ovat oireettomia kantajia, ja virukset voivat aktivoitua esim. muutosten seurauksena ja tartuttaa huonolla tuurilla niitä, joiden rokotussuoja on puutteellinen tai vastustuskyky heikentynyt. Muista myös häätää sisäloiset ennen rokottamista, koska loiset voivat heikentää rokotuksen tehoa.

___________________________________________________________________________________________________________

Kissojen loishäädöt eli "madotus" - Loiset heikentävät yleiskuntoa

Jos kissasi edellisestä loishäädöstä on jo tovi aikaa, niin on tärkeää hoitaa sisä- ja ulkoloiset loitolle. Jos kissasi ulkoilee, saalistaa jyrsijöitä tai on tekemisissä muiden kissojen kanssa, niin loishäädön tarve on todennäköisempi kuin ainoana lemmikkinä elävällä sisäkissalla. Loiset heikentävät yleiskuntoa ja näkymättömän pienet madonmunat leviävät ja tartuttavat toisia kissoja. Loisten häätö on helppoa tehokkailla lääkkeillä.

Jos kissasi on kodinvaihtaja tai tullut muusta paikasta, jossa loishäätö on saattanut olla puutteellinen tai jäänyt kokonaan tekemättä, niin kunnollinen lääkitys on tarpeen. Kissanpentukin voi saada esim. suolinkaiset omalta emoltaan ja loiset poistuvat vain oikealla ja riittävällä lääkinnällä. Ulkoileva kissa saa heisimato tartunnan toistamiseen saaliita syötyään ja sen vuoksi loishäätö tarvitaan usein. Korvapunkit ovat helposti tarttuvia ulkoloisia.

Jos tarvitset neuvoja loishäätöön ja sopivan lääkinnän valitsemiseen, neuvomme mielellämme tai suosittelemme eläinlääkärikäyntiä. Tarvittaessa ja olosuhteiden salliessa ja tartuntariskit huomioiden voimme hoitaa loishäädön valvotusti hoitolassa omistajan tuomilla lääkkeillä.

Luna odottelee...

Luna odottelee.. auringonlaskua!